tiistai 28. syyskuuta 2010

Townsville & Magnetic Island

Townsvillessa ei tosiaan oo mitaa erikoista nahtavaa ainakaa nain ensivilkaisulla. Kammasin majotuksen kanssa ja unohdin soittaa niille edellisena paivana ja sopia kyydista hostellille, joten sitte ei ollu muuta vaihtoehtoa ku ottaa taksi, mika tuli vaha kalliiksi, mutta oli se sen arvosta. Hostelli Townsvillessa oli nimittain aivan ihana! Todennakosesti siistein hostelli, mita tuun koko aikana Australiassa nakemaan. Foreign Exchange Accommodation oli nimeltaan ja vaha kaupungin ulkopuolella, mutta niilla on tosiaan kuljetuspalvelu, kun siita vaan muistaa sopia :D Ja suosittelen lampimasti kaikille taala matkusteleville. Ja etenkin, jos haluaa viettaa Townsvillessa pidemman aikaa.

Yhden yon jalkeen suuntasinkin sitte nokkani kohti Maggieta. Ihana Saari taynna paratiisirantoja, koaloja ja wallabeja. Ensimmainen kosketus Australian luontoon mulle, jos ei meren pohjaa lasketa mukaan :) Tutustuin irlantilaiseen tyttoon bussissa matkalla hostellille ja taman kanssa ollaankin sitte yhessa koettu Magnetic Islandia. Ensimmaisena paivana kaveltiin kivikkosta polkua pitkin Radical Bayhin. Taala muuten kunto nousee, koska tiet ja polut ei mitenkaa pain oo tasasia :D Vaan hirvee nousu kukkulan huipulle ja sitte takas alas.

Eilen vuokrattiin snorklauskamat ja suunnattiin kohti Arthur Bay:ta ja Florence Bayta, missa oliki mahtavat snorklausmaisemat. Koralliriutta keskella lahtee. Auringonpaisteessa kaikki loisti useissa vareissa ja nahtiin muutamia tosi mielenkiintosia kaloja, joiden nimea en tietenkaan tieda. Nahtiin myos meduusoja ja tuli vaha paniikki, mutta ilmeisesti kyseiset yksilot oli ihan harmittomia. Mutta sita kun ei voi koskaan etukateen tietaa. Vaikkei talla hetkella varsinainen meduusakausi ookkaan paalla, eli mitaa liian vaarallista ei kuuluis vedessa olla.

Tanaan on sitte viimenen paiva saarella ja pitaa hoitaa muutamia kaytannon jarjestelyja, kuten varata hostelli Airliella yms. Haluan teha myos kavelyretken Fortsiin. Tan kavelyn varrella on hyvat mahollisuudet nahda koaloja ihan luonnossa. Hostellin takapihalla olis mahollisuus tehda tour, missa saa pitaa koalaa sylissa yms, mutta taa saari on muutenkin liian kallis, joten en enaa raaski laittaa rahaa siihen, joten toivon bongaavani muutaman koalan (edes yhden!) ihan ilmaseksi luonnossa, missa ne jokatapauksessa on parhaimmillaan omassa ymparistossaan :) Ruokakauppa saarella on siis ihan jarkyttavan kallis, joten ollaan lahinna syoty ulkona, koska se ei varsinaisesti tee rahallisesti eroa, etta laittaako ruokansa itse, vai syoko ravintolassa. Pitaa sitte alkaa vaha saastoliekille tan Maggien jalkeen ja Airliella en saakkaa sitte tuhlata rahaa mihinkaan turhuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti