maanantai 13. syyskuuta 2010

Great Barrier Reef!

Nyt on tama neiti sitten certifioitu sukeltaja! Ja tein siis samalla yhta ylemman kurssin, koska oli mahollisuus teha se todella halpaan hintaan, kun kerran jo oltiin laivalla joka tapauksessa. Eli nyt saan sukeltaa ite sitten 30m asti, kun open water saa sukeltaa vaan 18m.

Ensimmaisen sukelluskerran alussa ajattelin koko ajan syvemmalle painuessa, etta "en halua teha tata enaa ikina. en taho en." Mutta sitte ku lopulta paastiin pohjaan niin olo alko jo helpottaa. Laskeutuessa mulla oli myos hieman ongelmia korvien kanssa, joten ehka sekin aiheutti vahan epavarmuutta. Mutta onneks mitaa ongelmaa ei ollu enaa myohemmilla sukelluksilla. Tartti vaan vaha hioa tekniikkaa. Harjotussukelluksia ohjaajan kanssa oli siis 4kpl ja viidennelle sukellukselle saatiinki sitte menna ihan kahestaan "buddyn" kanssa. Yksin ei siis saa koskaan sukeltaa, vaan aina pitais olla kaveri messissa sukelluksella. Oli todella outo fiilis, ku sitte vaan kaverin kanssa kahestaan hypattiin veteen ja lahettiin katteleen koralleja ja kaloja (ihan mielettoman hienoa btw!!!).

Toisen paivan iltana meilla oli sitten tiedossa yosukellus. Illallisen jalkeen kokki huuhteli astioita laivan perassa mereen, joten siihenhan sitte kerty ihan hirveet parvet kaloja haukkomaan vaha ruokaa. Ja kalat seka ruoka sitte houkutteli sinne myos haita. Eli siis ihan totta, siela on haita: ja paljon!! Lahestulkoon joka sukelluksella joku naki hain. Ja sinne ne sitte vaan kaski meijan hypata haiden sekaan ja lahtee sukeltamaan totaalisen pimeeseen veteen. Ma olin ihan hermona, vaikka harvoinhan ne hait yhtaa mitaa tekee, niinku ei tehny nytkaa. Mutta ei se silti kauheesti houkuttanu hypata sinne kylmaan pimeeseen tuntemattomaan :D Mutta yosukellus me siis tehtiin ryhmana ja ohjaajan valvonnan alaisena. Ja mulla on varmaan joku kuudes aisti, jonka avulla osaan sulkee silmat aina silloin ku hai on lahettyvilla, silla ma en nimittain yosukelluksella nahny ainoatakaan haita, vaikka kaikki muut naki ainaki 2. :D Koko reissun aikana nain 2 haita. Toisen snorklatessa ja toisen talla viimeisella sukelluksella, mika meilla oli.

Mutta pelottavien haiden vastapainona siela oli myos ihania kilppareita!! Ei nahty Briania, joka on siis joku meijan poydan kokonen, mutta pari muuta jattikokosta kilpparii. Ne oli aivan ihania! Olisin voinu menna paijaileen niita ja viettaa koko sukelluksen vaan kilppareita katellen. Ja tietenki nahtiin myos nemoja ja paljon muita kauniita varikkaita kaloja. Isompia ja pienempia. :) Taa toinen hai, minka nain, oli nukkumassa itseasiassa. Meijan ohjaaja sukelsi eella ja loysi tan kaverin ja kaski meijat aina yksitellen kattomaan sita. Hai-kaveri siis vaan makoili sellasen korallikielekkeen alla ja mollotti meita, ku kaytiin vaha valia kurkkimassa. Ensin en tienny, mika siela odottaa, ku sita ei nahny ennenku oli laskeutunu samalle tasolle sen kanssa. Meinasin saada sellasen paniikin, ku tajusin, etta Perry halus nayttaa meille hain, mutta se ei paastany mua takas ylemmalle tasolle :D nii ma sitte tuijotin sita haita ja yritin ottaa jopa kuvan, vaikkei se kylla oikeen onnistunu. Kameran kayttaminen sukeltaessa on yllattavan vaikeeta. Pitaa pitaa huoli, ettei ite liiku. Lisaks kohteet liikkuu ja kameran laukasin oli tosi tiukka, joten aika vahan tuli hyvia kuvia. Jaettiin siis yks kamera kahden muun tyton kanssa, joten tuli vaha halvemmaksi. Valokuvaussukellus oli osa meijan Adventure kurssia. Eli siihen kuului siis yosukellus, syvan veden sukellus seka vapaavalintainen muutamasta vaihtoehdosta ja melkeen kaikki meijan ryhmassa sitte valitsi valokuvauksen.

Ruokaki siela laivalla oli ihan mielettoman hyvaa! Niilla oli ranskalainen kokki, joka teki ihania salaatteja ja kastikkeita yms. Namskis! Mutta tan venereissun jalkeen mun on kylla ihan pakko loytaa toita, etten kuluta kaikkia rahoja kerralla. Itseasiassa ne ettii kokkeja sinne laivalle ja meijan ohjaaja yritti suostutella mua niille kokiksi melkeen koko reissun ajan, ku olin sille menny paljastaan, etta etin toita. Mutta taidan kuitenki edelleen kieltaytya kutsusta, koska en oikeestaan osaa laittaa ruokaa 40 hengelle kerralla. Saatika mitaan hyvaa!! Ja ne ilmeisesti myos ettii jotakuta, joka vois viipya 5kk ja mulle se ei kay, koska sattuneista syista, mun pitaa olla takas sydneyssa tammikuussa. (Joten, jos kieltaydyn tasta paikasta, ni teijan on kylla todellaki tultava mua kattomaan!)

Outo tunne muuten, ku on sukellellu nyt kolme paivaa, nii paassa heittaa aika jannasti tassa samalla ku yrittaa kirjottaa. Ja tuntuu, etta olis edelleen keinuvassa veneessa. Kauankohan tata jatkuu? Tanaan jokatapauksessa mennaan veneporukan kanssa sitte syomaan ja ulos, joten luultavastikin on tulossa loistoilta. Kaikki siela laivalla oli tosi mukavia ja rentoja. Aivan ihanaa porukkaa. Mutta yks Travis, joka suorittaa Diving Master kurssia parhaimmillaan, sano, etta kaikki sukeltajat on mukavia. Ei oo kuulemma koskaan tavannu kuspaa sukeltajaa. Jaa nahtavaksi, onko nain todellakin :)

Ai nii.. viela yks juttu tassa ennenku lopettelen tarinoinnin. Eli naille Australian vieraille tiedoksi, etta saatte samalla tanne tuodessanne tuoda mun vakituisen sukelluskortin, koska valiaikanen on voimassa vaan 3kk ja haluan sukeltaa luultavasti viela sen jalkeenki taala australiassa. Tai ehka jossain muualla. Balilla tai Fijilla etc ;)  Kukapa sita tietaa, mihin taalta viela paadyn :)

2 kommenttia:

  1. oi, kuulostaa aiva ylisiistiltä! aivan mahan pohjasta otti ku luki tuota tekstiä! :) :) mä en välttis uskaltaisi!

    VastaaPoista
  2. Kaikki muu oli ihan loistavaa, paitsi yosukellus! Mut meille ei oikeen annettu vaihtoehtoja :D Ja ku tein sen Adventuren, ni siihen kuulu kuitenki toi yosukellus myoskin..

    VastaaPoista