tiistai 28. syyskuuta 2010

Townsville & Magnetic Island

Townsvillessa ei tosiaan oo mitaa erikoista nahtavaa ainakaa nain ensivilkaisulla. Kammasin majotuksen kanssa ja unohdin soittaa niille edellisena paivana ja sopia kyydista hostellille, joten sitte ei ollu muuta vaihtoehtoa ku ottaa taksi, mika tuli vaha kalliiksi, mutta oli se sen arvosta. Hostelli Townsvillessa oli nimittain aivan ihana! Todennakosesti siistein hostelli, mita tuun koko aikana Australiassa nakemaan. Foreign Exchange Accommodation oli nimeltaan ja vaha kaupungin ulkopuolella, mutta niilla on tosiaan kuljetuspalvelu, kun siita vaan muistaa sopia :D Ja suosittelen lampimasti kaikille taala matkusteleville. Ja etenkin, jos haluaa viettaa Townsvillessa pidemman aikaa.

Yhden yon jalkeen suuntasinkin sitte nokkani kohti Maggieta. Ihana Saari taynna paratiisirantoja, koaloja ja wallabeja. Ensimmainen kosketus Australian luontoon mulle, jos ei meren pohjaa lasketa mukaan :) Tutustuin irlantilaiseen tyttoon bussissa matkalla hostellille ja taman kanssa ollaankin sitte yhessa koettu Magnetic Islandia. Ensimmaisena paivana kaveltiin kivikkosta polkua pitkin Radical Bayhin. Taala muuten kunto nousee, koska tiet ja polut ei mitenkaa pain oo tasasia :D Vaan hirvee nousu kukkulan huipulle ja sitte takas alas.

Eilen vuokrattiin snorklauskamat ja suunnattiin kohti Arthur Bay:ta ja Florence Bayta, missa oliki mahtavat snorklausmaisemat. Koralliriutta keskella lahtee. Auringonpaisteessa kaikki loisti useissa vareissa ja nahtiin muutamia tosi mielenkiintosia kaloja, joiden nimea en tietenkaan tieda. Nahtiin myos meduusoja ja tuli vaha paniikki, mutta ilmeisesti kyseiset yksilot oli ihan harmittomia. Mutta sita kun ei voi koskaan etukateen tietaa. Vaikkei talla hetkella varsinainen meduusakausi ookkaan paalla, eli mitaa liian vaarallista ei kuuluis vedessa olla.

Tanaan on sitte viimenen paiva saarella ja pitaa hoitaa muutamia kaytannon jarjestelyja, kuten varata hostelli Airliella yms. Haluan teha myos kavelyretken Fortsiin. Tan kavelyn varrella on hyvat mahollisuudet nahda koaloja ihan luonnossa. Hostellin takapihalla olis mahollisuus tehda tour, missa saa pitaa koalaa sylissa yms, mutta taa saari on muutenkin liian kallis, joten en enaa raaski laittaa rahaa siihen, joten toivon bongaavani muutaman koalan (edes yhden!) ihan ilmaseksi luonnossa, missa ne jokatapauksessa on parhaimmillaan omassa ymparistossaan :) Ruokakauppa saarella on siis ihan jarkyttavan kallis, joten ollaan lahinna syoty ulkona, koska se ei varsinaisesti tee rahallisesti eroa, etta laittaako ruokansa itse, vai syoko ravintolassa. Pitaa sitte alkaa vaha saastoliekille tan Maggien jalkeen ja Airliella en saakkaa sitte tuhlata rahaa mihinkaan turhuuksiin.

perjantai 24. syyskuuta 2010

Viimenen paiva Cairnsissa

Huomenna sitte olis suuntana Townsville ja Magnetic Island. Cairns on ihan kiva, mutta taala vaan tarttis liikaa rahaa, etta sais ajan kulumaan. Olishan taala tarjolla vaikka mita Toureja, mutta en halua kuluttaa kaikkia mun rahoja taala, joten oon sitte suurimmaks osaks vaan hengaillu ympari kaupunkia ja se alkaa olla melko tylsaa, joten aika jatkaa eteenpain. Bussi lahtee huomenna aamulla klo 9.00. Vietan yhden yon Townsvillessa ja meen seuraavana paivana suuntaan sitte Magnetic Islandille. Pitais viela buukata hostellit sielta, joten tanaan on kaikkea  tallasta pienta hoidettavaa. Soitan hostelliin ja kysyn, jos voisin teha varauksen puhelimitse, ku netissa varausten tekemisessa on aina omat riskinsa.
Kaytannon jarjestelyjen lisaksi tanaan olis tarkotus tavata myos Jenny, yks saksalainen kaveri vaihteeksi. Silla oli kaiketi joku suunnitelma, etta mita voidaan tehda.

Toissapaivana kaytiin D.F.O Outlet ostoskeskuksessa. Sielta olis saanu vaikka mita halvalla. Guessin liikkeesta olis lahteny paitoja 30aud yms, mutta hillitsin himoni, enka ostanu mitaa. Conversit melkeen ostin, ku olis ollu vaan jtn 60aud, mutta sitte totesin, etta ei mulla oo tilaa niille mun rinkassa, joten pakko oli jattaa kauppaan. Mutta saastypahan neki rahat! (Voin kayttaa ne esim. sukeltamiseen ;D)

Eilen varasin Whitsunday Sailingin, joten se olis sitte tiedossa 3.-5.10. Toivottavasti saa on hyva. Viela en varannu sukelluksia sinne, mutta saan paattaa sen erikseen, etta haluanko sukeltaa vai en. Haluaisin kylla.. mutta toi sukeltaminen vaan on hieman kallis harrastus :D Ja toisaalta oon kylla jo nahny Great Barrier Reefin taala Cairnsissa.. Mutta en tieda. Pitaa kattoa mika se rahatilanne on sitte ku saavun Airlie Beachille. Haluan kuitenki sukeltaa Lady Elliot Islandilla sitte myohemmin, koska siela on kaikkee jannaa nahtavaa, niinku laivan hylkyja yms :) On kuulemma todella hieno sukelluspaikka.

Viimeset tunnelmat Cairnsissa on oikeestaan vaan odottavat, koska ei taala oikeestaan enaa oo mitaa erikoista. Pitaa myos selvittaa, etta mun pussibassi toimii varmasti, koska alan vaha epailla hostellin toimintaa. Ihania ihmisia ja palvelu on erittain hyvaa, mutta saman asian kanssa saheltamassa on useita eri ihmisia, mika pistaa aina vaha epailyttaan, koska informaatio saattaa muuttua matkan varrella. Mun bussipassiaki hoiti kaikenkaikkiaan 3 eri ihmista, joten pitaa nyt viela tarkistaa, etta kaikki on kohillaan. Mutta huomenna sitte eteenpain! Paivittelen lisaa varmaan Magnetic Islandin jalkeen, ku on taas jotain uutta kerrottavaa. Ja yritan laittaa sitte lisaa kuviaki. Btw. eilen ku laitoin kuvia tanne, niin enkohan unohtanu kamerani tanne matkatoimiston koneeseen kiinni. Onneks oli viela taala ku parin tunnin paasta hokasin, etta kamerahan ei muuten ole mukana. Etta sen siita saa, ku pitaa laittaa kuvia yleisilla koneilla. Vaikka tavallaan kylla toivoin, etta joku olis polliny sen, ni olisin saanu hyvan syyn ostaa uuden kameran :D Katotaan nyt, mita kaikkea viela onnistun tan reissun aikana hukkaamaan. Kuulumisiin!

torstai 23. syyskuuta 2010

Kuvia

Yritan taas postailla vaha kuvia tanne, jos vaikka talla kertaa onnistuis vahan nopeemmin :) Veden alasista kuvista ei oikeesti onnistunu oikeen ykskaa. Onneks me saatiin kaikkien muittenki kurssilaisten kuvat ja jotku niista oli onnistunu saamaan tosi hyviaki kuvia :) Onhan ainaki muistoja sitte sieltaki.


Cairnsin rantaviivaa ja sateenkaari, kuvattu veneelta takas tullessa.

Ja sukelluspoppoo. tai osa siita oikeestaan :)

Seuraavat kolme on Rainforestwalk:lta Cairnsin Botanic gardenista



Ja tietenkin Lagoon :) (vaha huono kuva tosin :D)

tiistai 21. syyskuuta 2010

So Happy!

Loysin toita :) Alkaa tosin vasta parin viikon paasta, mutta se sopii mulle ihan loistavasti, koska nyt mulla on viela pari viikkoa aikaa matkustella ja sitte on tyopaikka jo valmiina. Suunnaksi siis Winton. Hyvin pieni paikka keskella Queenslandia, eli rannikon joudun nyt sitte toviksi jattamaan, mutta nain on hyva saatsaa rahaa. Sain siis toita baarityontekijana eli kannatti hommata se RSA. Ei menny nekaa rahat sitte hukkaan. Palkka on ok ja ne tarjoaa myos ilmaset sapuskat seka majotuksen, eli siis ei tarvii kuluttaa ite paljon mihinkaa. Ja koska se on niin pieni paikka (vain reilu 1000 asukasta), niin tuskin siela on sitte myoskaan mitaa mihin sita rahaa kuluttaiskaa :D

Valitettavasti oon kylla hieman flunssan kourissa, joten taytyy viela pari paivaa viettaa Cairnsissa ja yrittaa parannella itteaan, ni on sitte mukavampi matkustaa. Mutta seuraavaksi aattelin sitte suunnata Airlie Beachille, ku se sattuu olemaan edes suunnilleen matkan varrella, ku alan pikkuhiljaa valumaan kohti Wintonia.

Tutustuin hostellilla myos kahteen mukavaan saksalaiseen tyttoon, jotka on kans matkustamassa Itarannikkoa alaspain. Tanaan itseasiassa sovittiin, etta jatkan matkaa niitten kans ja yritetaan katella jtn hedelmanpoimintatyota matkalla alaspain, mutta nyt ku sainki sitte soiton tuolta Wintonista, niin jatkanki matkaa itekseni. Ehka tapaan ne taas jossain vaiheessa reissua. Yksin matkustamisessa on kylla se hyva puoli, etta mun ei tarvii suunnitella matkaa kenenkaa muun mukaan ja voin esim. matkustaa jonneki jumalan selan taa tekeen toita hetkeksi. Jos meita olis kaks, nii myos silla toisella pitais olla tyopaikka siela. Eli siis helpompaa nain :)

perjantai 17. syyskuuta 2010

Cairns edelleen

Aika taala Cairnsissa alkaa pikkuhiljaa kayda pitkaksi. Paatin, etta annan itelleni aikaa ens perjantaihin ja jos ei sita ennen oo toita loytyny, jatkan eteenpain. Yritan buukata itelleni RSA kurssin maanantaille, ni sitte voin hakea toita baareista ja ravintoloistaki. RSA tarvitaan siis kaikkiin paikkoihin, missa myydaan alkoholia, eli ilmeisesti siis myos ruokakauppoihin.

Mitaan erityista ei oo tassa muutaman paivan aikana tapahtunukaa. Oon toki saanu uusia kavereita, mutta useimmat on taala pari paivaa ja jatkaa sitte eteenpain. Eilen oltiin ulkona yhen sukelluskurssikaverin ja sen kurssikavereitten kanssa. Opiskelee siis kuukauden englantia taala Cairnsissa. Sielta sitte sainki taas pari uutta tuttavuutta. Nyt kylla tunnen itteni vahan kipeahkoksi ja pelkaan, etta tuun kunnolla kipeeksi, ni pitaa ottaa pari paivaa ihan rauhassa ja lepailla.

Mutta eipa taalta tosiaan paljon muuta paivitettavaa talla hetkella olekaa, mutta jotkut hieman kitisivat, kun viimesin paivitys on maanantailta, niin piti nyt sitten kirjottaa, ettei oikeen mitaan uutta kuulu ;)

maanantai 13. syyskuuta 2010

Great Barrier Reef!

Nyt on tama neiti sitten certifioitu sukeltaja! Ja tein siis samalla yhta ylemman kurssin, koska oli mahollisuus teha se todella halpaan hintaan, kun kerran jo oltiin laivalla joka tapauksessa. Eli nyt saan sukeltaa ite sitten 30m asti, kun open water saa sukeltaa vaan 18m.

Ensimmaisen sukelluskerran alussa ajattelin koko ajan syvemmalle painuessa, etta "en halua teha tata enaa ikina. en taho en." Mutta sitte ku lopulta paastiin pohjaan niin olo alko jo helpottaa. Laskeutuessa mulla oli myos hieman ongelmia korvien kanssa, joten ehka sekin aiheutti vahan epavarmuutta. Mutta onneks mitaa ongelmaa ei ollu enaa myohemmilla sukelluksilla. Tartti vaan vaha hioa tekniikkaa. Harjotussukelluksia ohjaajan kanssa oli siis 4kpl ja viidennelle sukellukselle saatiinki sitte menna ihan kahestaan "buddyn" kanssa. Yksin ei siis saa koskaan sukeltaa, vaan aina pitais olla kaveri messissa sukelluksella. Oli todella outo fiilis, ku sitte vaan kaverin kanssa kahestaan hypattiin veteen ja lahettiin katteleen koralleja ja kaloja (ihan mielettoman hienoa btw!!!).

Toisen paivan iltana meilla oli sitten tiedossa yosukellus. Illallisen jalkeen kokki huuhteli astioita laivan perassa mereen, joten siihenhan sitte kerty ihan hirveet parvet kaloja haukkomaan vaha ruokaa. Ja kalat seka ruoka sitte houkutteli sinne myos haita. Eli siis ihan totta, siela on haita: ja paljon!! Lahestulkoon joka sukelluksella joku naki hain. Ja sinne ne sitte vaan kaski meijan hypata haiden sekaan ja lahtee sukeltamaan totaalisen pimeeseen veteen. Ma olin ihan hermona, vaikka harvoinhan ne hait yhtaa mitaa tekee, niinku ei tehny nytkaa. Mutta ei se silti kauheesti houkuttanu hypata sinne kylmaan pimeeseen tuntemattomaan :D Mutta yosukellus me siis tehtiin ryhmana ja ohjaajan valvonnan alaisena. Ja mulla on varmaan joku kuudes aisti, jonka avulla osaan sulkee silmat aina silloin ku hai on lahettyvilla, silla ma en nimittain yosukelluksella nahny ainoatakaan haita, vaikka kaikki muut naki ainaki 2. :D Koko reissun aikana nain 2 haita. Toisen snorklatessa ja toisen talla viimeisella sukelluksella, mika meilla oli.

Mutta pelottavien haiden vastapainona siela oli myos ihania kilppareita!! Ei nahty Briania, joka on siis joku meijan poydan kokonen, mutta pari muuta jattikokosta kilpparii. Ne oli aivan ihania! Olisin voinu menna paijaileen niita ja viettaa koko sukelluksen vaan kilppareita katellen. Ja tietenki nahtiin myos nemoja ja paljon muita kauniita varikkaita kaloja. Isompia ja pienempia. :) Taa toinen hai, minka nain, oli nukkumassa itseasiassa. Meijan ohjaaja sukelsi eella ja loysi tan kaverin ja kaski meijat aina yksitellen kattomaan sita. Hai-kaveri siis vaan makoili sellasen korallikielekkeen alla ja mollotti meita, ku kaytiin vaha valia kurkkimassa. Ensin en tienny, mika siela odottaa, ku sita ei nahny ennenku oli laskeutunu samalle tasolle sen kanssa. Meinasin saada sellasen paniikin, ku tajusin, etta Perry halus nayttaa meille hain, mutta se ei paastany mua takas ylemmalle tasolle :D nii ma sitte tuijotin sita haita ja yritin ottaa jopa kuvan, vaikkei se kylla oikeen onnistunu. Kameran kayttaminen sukeltaessa on yllattavan vaikeeta. Pitaa pitaa huoli, ettei ite liiku. Lisaks kohteet liikkuu ja kameran laukasin oli tosi tiukka, joten aika vahan tuli hyvia kuvia. Jaettiin siis yks kamera kahden muun tyton kanssa, joten tuli vaha halvemmaksi. Valokuvaussukellus oli osa meijan Adventure kurssia. Eli siihen kuului siis yosukellus, syvan veden sukellus seka vapaavalintainen muutamasta vaihtoehdosta ja melkeen kaikki meijan ryhmassa sitte valitsi valokuvauksen.

Ruokaki siela laivalla oli ihan mielettoman hyvaa! Niilla oli ranskalainen kokki, joka teki ihania salaatteja ja kastikkeita yms. Namskis! Mutta tan venereissun jalkeen mun on kylla ihan pakko loytaa toita, etten kuluta kaikkia rahoja kerralla. Itseasiassa ne ettii kokkeja sinne laivalle ja meijan ohjaaja yritti suostutella mua niille kokiksi melkeen koko reissun ajan, ku olin sille menny paljastaan, etta etin toita. Mutta taidan kuitenki edelleen kieltaytya kutsusta, koska en oikeestaan osaa laittaa ruokaa 40 hengelle kerralla. Saatika mitaan hyvaa!! Ja ne ilmeisesti myos ettii jotakuta, joka vois viipya 5kk ja mulle se ei kay, koska sattuneista syista, mun pitaa olla takas sydneyssa tammikuussa. (Joten, jos kieltaydyn tasta paikasta, ni teijan on kylla todellaki tultava mua kattomaan!)

Outo tunne muuten, ku on sukellellu nyt kolme paivaa, nii paassa heittaa aika jannasti tassa samalla ku yrittaa kirjottaa. Ja tuntuu, etta olis edelleen keinuvassa veneessa. Kauankohan tata jatkuu? Tanaan jokatapauksessa mennaan veneporukan kanssa sitte syomaan ja ulos, joten luultavastikin on tulossa loistoilta. Kaikki siela laivalla oli tosi mukavia ja rentoja. Aivan ihanaa porukkaa. Mutta yks Travis, joka suorittaa Diving Master kurssia parhaimmillaan, sano, etta kaikki sukeltajat on mukavia. Ei oo kuulemma koskaan tavannu kuspaa sukeltajaa. Jaa nahtavaksi, onko nain todellakin :)

Ai nii.. viela yks juttu tassa ennenku lopettelen tarinoinnin. Eli naille Australian vieraille tiedoksi, etta saatte samalla tanne tuodessanne tuoda mun vakituisen sukelluskortin, koska valiaikanen on voimassa vaan 3kk ja haluan sukeltaa luultavasti viela sen jalkeenki taala australiassa. Tai ehka jossain muualla. Balilla tai Fijilla etc ;)  Kukapa sita tietaa, mihin taalta viela paadyn :)

torstai 9. syyskuuta 2010

Henkailua ja sukellusta :)

Eilinen oli melkonen lollottelypaiva. Syotiin hyvin ja maattiin laguunilla ottamassa aurinkoa. Illalla kaytiin Lauran kanssa syomassa 2 ilmasta ateriaa (molemmat vaan jtn pastaa+kastiketta, mutta ilmasta kuitenki :D), koska silla oli ruokalippu gilliganiin ja mulla Woolshediin, joten jaettiin sitte molemmat annokset, eika kummankaa tarvinnu menna syomaan yksin. Laura oli siis mun kamppis siela kauheella hostellilla. Lauran serkku Sophie lahti eilen aamulla Sydneyyn kavereita moikkaamaan ja jatkaa sitte sielta kotiin Saksaan. Laura taas lensi tanaan Darwiniin ja sielta Balille. On jo vuoden ollu Australiassa ja seuraavan vuoden meinaa viettaa Singapore/Bali/ympari Aasiaa/Australia. Kuulosti kylla aika hienolta ja iteki aattelin, etta voisin tassa suunnitella pienta poikkeamista Fijilla, mikali saan Ausseissa toita. Taalta saa kuitenki niin halvalla lentoja ympariinsa..
Ilmasten aterioiden jalkeen sitte viela jaettiin skumppapullo ja nautittiin illasta. Mun kylla piti menna aikasin takas nukkumaan, koska tanaan alko sitten se sukelluskurssi.

Ja sukelluskurssilla oli muuten kivaa! Teoriaosuus nyt oli teoriaa.. mutta siinaki oli tosi mukava opettaja, joka toi eloa siihen luentoon, eli tunnit meni oikeestaan aika nopeesti. Teorian jalkeen lekuri sitte totes, etta oon riittavan terve sukeltamaan ja altaassa jaksoin jopa tampata sita vetta kymmenen minuuttia :D Eli sit ei muutaku varusteita paalle ja uudestaan altaaseen. Aluksi tuntu vaha oudolta ja meinas tulla pienta paniikkiaki aina aika ajoin, mut sit ku vaan hengitti rauhassa ja anto tunteiden tasaantua, ni sitte kaikki jatku taas ihan mukavasti :) Sukellusryhmissa meidat jaettiin kahtia (alunperin meita oli 12 hengen ryhma teoriassa, mutta 2 kaverusta lopetti, koska ilmeisesti toisella oli flunssa ja laakari ei sit antanu sille lupaa sukeltaa), joten toiseen ryhmaan jai 6 henkee ja meijan ryhmassa on sitte 3 jatkaa ja mina. Mutta ne pojat on kylla ihan mukavan avuliaita, jos meinaa tulla ongelmia :D Ja muutenki ryhmahenki on hyva. Lisaksi meilla on paaaljon paremman nakonen opettaja, ku toisella ryhmalla ;)

Yritan viela huomenna nopeesti tulla paivittamaan tilannetta, mutta lauantaiaamuna sitte lahetaanki aikasin riutalle (jaiks!!) ja ollaan siela maanantaihin asti, eli ei kannata huolestua jos ei mitaa kuulu pariin paivaan, oon hyvassa turvassa ProDiven seurassa. Se opettaja muuten sano meille tanaan, etta on 99% varma siita, etta jollain sukelluksella tullaan tapaamaan toveri-hai ja myos kilppareita kuulemma nakyy. Ja jos ollaan oikein onnekkaita, saatetaan naha kilppari (en muista nimea), joka on meidan ruokapoydan kokonen. Olisko vaha hienoa :D Luultavasti se voitais naha yosukelluksella. Sita odotellessa!!

maanantai 6. syyskuuta 2010

Cairns jatkuu.. :)

Suhtautuminen Cairnsiinki on vaha muuttunu. Pidan paiva paivalta enemman tasta kaupungista. Ja nyt ku tiedan, etta paasen muuttamaan pois tuolta allottavasta hostellista, niin viihdyn taala entista enemman. Buukkasin eilen siis yot keskiviikosta lauantaihin silta Caravella's:ta, jonka kuski mut heitti hostellille lauantaina. Se on tosi paljon siistimpi paikka (ainakin mita nain akkiseltaan nain), huoneessa on vaan 6 henkea, eika se ees maksa ku 2aud enemman per yo. Hyva niin :)
Lisaksi sain eilen 2 uutta kamppista. Vaihteeksi saksalaisia tyttoja :D Ollaan nyt sitte kierrelty yhessa ympariinsa, joten oon saanu ihan seuraaki :) Tosin ne on kans huomenna lahossa pois pain, nii ei ees harmita, etta vaihdan hostellia. Toivottavasti uudessa paikassakin on loistotyyppeja :) Kavin myos kysymassa, etta mita YHA Central maksaa, mutta se oli kallis. 8 hengen huone olis ollu 25Aud, vaikka oon YHA jasen. Ilman jasenkorttia se olis ollu 28! Eli ei siis mulle. Mut luulen, etta se Caravella's on ihan hyva paikka :)

Eilen kaveleskelin rantapromenadilla illalla vaha ennen hamaran tuloo. Ma niin rakastan tota merta. Se on ihan hirveen kaunis :) Oon myos parina iltapaivana istuskellu rannan tuntumassa ja vaan katellu nousuvetta. Ihan hyvaa ajanvietetta. Ja sen saa teha ilmaseksi :D Tanaan saatan ehka vihdoin paasta uimaan laguuniin, ku mennaan niitten saksalaisten kans. En oo tottapuhuen uskaltanu jattaa mun tavaroita hostellin "lukolliseen" kaappiin, minka saa varmaan vaantamalla auki, jos niin haluaa. Ja yksin en tosiaankaan jata niita mihinkaa altaan reunalle samalla ku oon ite uimassa. Mutta nyt jos meita menee useempi, ni joku voi aina vahtia kamoja. Tanaan on myos ensimmainen kunnolla aurinkoinen paiva, ni senki takia on kiva menna uimaan :) Toivottavasti aurinkoista ilmaa on luvassa jatkossaki, etta saisin nauttia auringosta sukelluskurssin aikanaki :)

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Cairns

Cairnsin reissu ei oikeestaan lahtenyt kauheen hyvin kayntiin, silla odottelin yli puoltoista tuntia lentokentalla kyytia, joka oli luvattu. Soitin hostellille n. 3 kertaa ja lisaksi ystavallinen limusiinikuski soitti kerran sinne mun puolesta ja selitti niille, etta paikka, josta heidan pitais mut ottaa kyytiin on vaihtunut. Lopulta yhen toisen hostellin kuskin kavi mua niin paljo saaliksi, etta heitti mut sitte perille mun hostelliin. No sitte ku paasin hostellille, meinasin ruveta itkemaan :D Olin matkalla nahny tan toisen hostelli (jonka kuski mut siis toi pois kentalta) ja se naytti kivalta ja siistilta paikalta, missa vois ehka jopa rentoutua, mutta mun oma hostelli... Se muistuttaa ehka lahinna jotain slummin takakujia :D Siela on melko sotkusta ja kaikki kamat (esim. sohvat) on tosi Rikki. Ei siis vaan kuluneita, vaan oikeesti ihan risoja :D Eika se todellakaa oo mitenkaa pain kodikas paikka. Eli siis jarkytys sinne saavuttuani oli melkonen! (Ja siela on jotku kummalliset muovisangyt, jotka heiluu aina, ku joku alasangyssa liikkuu!) Joten voitte kuvitella millanen shokki oli tulla Sydney YHA Centralin hotellimaisesta ymparistosta tonne. (Tosin hintaerokin on kylla aika melkonen!) Valitettavasti olin jo maksanu 4 yota etukateen, joten oon kylla sen aikaa siela. Ja kylla nyt ku on jo 2 yota ollu siela ja tottunu ihmisiin, ni se tuntuu jo ihan ok paikalta, mutta ei siela kylla vielakaa mitenkaa mielellaan aikaa vieta, mutta ei kai se oo tarkotuskaa taala Cairnsis (siis hostellissa nokottaminen!) Mutta lisaks se on vahav turhan meluisa paikka, koska sijaitsee ihan keskella vilkkainta osaa kaupungista, ni en oo myoskaa ihan kunnolla nukkunu kahteen yohon, joten aion jokatapauksessa vaihtaa paikkaa, koska en vaan jotenki paase siita tunteesta eroon, etta joku kavelee koko ajan mun paalla :D (kayn tanaan kysymassa siita hostellista, jonka kuski mut noukki kyytille).

Mutta tanaan meen siis myos varaamaan sen sukelluskurssin, koska se on asia, minka todellaki taala haluan teha! (Vaikka yks poika muistuttiki etta siela on haita, mutta eivat kuulemma ole kauheen isoja :D) Kaikki myos sanoo, etta mun pitais kokeilla skydivinigia, mutta ala huoli aiti, en aio tehda sita, koska mulla ei oo niin minkaanlaista hinkua hypata lentokoneesta kuten ei hypata benjiakaa :) Kaytan ennemmin ne rahat vaikkapa reissuun Cape Tribulationiin.

Cairns itessaan on ihan ok kaupunki. Ei mitenkaa ihan mieleton paikka kaupunkina. Lahinna turisteja, ravintoloja ja baareja taynna, mutta taalta paasee helposti moniin upeisiin paikkoihin (kuten riutalle esim.) ja siks ehottomasti kokemisen arvonen paikka. Ja tietenki taala on myos suhteellisen helppo tutustua uusiin ihmisiin, koska kaikki on koko ajan juhlafiiliksissa!

Seuraavan kerran todennakoisesti tuun koneelle vasta ku sukelluskurssiki on alkanu, ni sitte voin kertoa tuntemuksia siita :) (Ellei sitte aika kay turhan pitkaksi ja tuunki paljo aiemmin istumaan koneelle :D) Nyt vaan sitte buukkaileen niita kursseja ja majapaikkoja!

perjantai 3. syyskuuta 2010

(Toistaiseksi) Viimeset paivat Sydneyssa (vihdoin! :D)

Eilinen oli ihan mukava paiva, vaikka vetta satokin. Tapasin siis tan tyton, kenet tapasin kentalla. Taisin jo mainitakin. No sen jalkeen, kun lahdin tasta toimistolta, nahtiin viela uudestaan. Oli tarkotus menna Oxford Streetille shoppailemaan, kun ainakin Lonely Planetin mukaan siela on hyvat ostosmahdollisuudet, mutta ite en kylla nahny yhtakaa mielenkiintoselta nayttavaa kauppaa. En tia olisko pitanu jatkaa pidemmalle. Sitte palattiin tan Katin kanssa takas keskustaan ja se poika lahti takasi niitten hostellille. Yritettiin loytaa Katille flipflopeja, mutta tuntuu olevan mahdoton tehtava = ei loytynyt. Ehka ne on vasta tulossa takaisin kauppoihin, kun kesakin on alkamassa, mutta olisin kuvitellu, etta ees jostain olis loytyny.

Eilen saatiin ruotsalaisen Elin kanssa uus kamppis Iva (en oo varma kirjotuksesta), joka on kotoisin Kiinasta, mutta opiskelee Tasmaniassa kirjanpitoa. Sain myos esimerkin Kiinalaisesta vieraanvaraisuudesta, kun oltiin tunnettu ehka n. 15 minuuttia, niin han sanoi jo, etta jos oon tulossa Tasmaniaan, niin voin asua hanen luonaan ja han voi esitella mulle paikkoja. Mutta lupasin sitten ottaa yhteytta mikali oon sinne menossa. Tasmania on kylla kuulemma hieno paikka, etta ehka siela pitaa pyorahtaa etenki ku nyt on jo yks tuttuki siela.

Aamupalapoydassa tanaan myos juttelin naisen kanssa, joka on kotoisin Englannista, mutta asunut Australiassa 17-vuotiaasta saakka. Antoi paljon vinkkeja tyonhakuun ja siihen, etta missa kannattaa kayda. Sano mm. etta sairaaloissa on paljo toita (myos mm. kokkausta yms.) ja B&B paikoissa, koska ilmeisesti kukaa ei haluu tyoskennella siela, koska niissa on vaativia turisteja :D En kylla usko, etta voi olla pahempia ku martsarin asiakkaat, joten ehka ma selviytyisin :D Toivotaan nyt, etta jotain toita loytyy :)

Voi olla, etta paivitykset jaa vahan vahemmalle nyt ku lahen Cairnsiin, koska siela ei oo enaa ilmasta nettia koko aikaa kaytettavissa, mutta sitte ainaki on aina enemman kerrottavaa ku tulee kirjottelemaan :)

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tanaan sain seuraa tytosta, jonka tapasin lentokentalla, kun odoteltiin yhessa kyytia hostellille. Ja lisaks mukana oli joku poika, johon taa Kati (?) oli tutustunu aamupalalla hostellilla. Kaytiin kattelees vaha taidetta ja kierreltiin vaihteeks Botanicis. Nyt ne lahti katteleen kirjastoa, koska niissa on kuulemma usein ilmanen netti. Ma tulin sitte tanne toimistolle, ku aattelin kysella myos vaha lisainfoa WWOOFista, mika siis tarkottaa kaytannossa sita, etta tehaan aussitiloilla ilmasta tyota muutama tunti paivassa ja saadaan vastineeksi ruokaa ja majotus. Vois olla ihan mielenkiintonen majotusvaihtoehto, koska siina nakis miten paikalliset elaa farmeilla. Ja lisaks tutustuis muihin WWOOFaajiin. Onks kellaa kokemuksia tai kuullu juttuja? (Lahinna ehka osotettu Riikalle, koska muut mun tutut ei oo tainnu kauheesti kayda Ausseis, mut jos on kuullu ihmisilta, jotka on kayny, ni kertokaapa toki :D)

Mun pitais myos kauda siela medicare asemalla kysymassa, etta josko sita sais sen medicare kortin, vai pitaako kelakorttia ruveta lahetteleen Suomesta tanne. Myos Pankissa pitais kayda, mutta voi olla, etta teen sen vasta huomenna.

Taala myos sataa vetta tanaan. Aamulla kun lahdin ulos, ihmettelin, etta mites nyt onki jotenki tutun olosta ja sitte vasta tajusin, etta taalahan on satanu :D katos vaan. Mutta eikohan se kesa oo sielta tulossa tanneki pain Australiaa :) Paivitan varmaan viela huomenna Sydneysta ja sitte todennakosesti seuraavan kerran Cairnsista :)

Sydney: paiva 4

Huomasin muuten asken blogiani tarkastellessa, etta paivamaarat ei kylla oikeen tasmaa. Eli nyt on jo 1.9, mikali taa yrittaa vaittaa jotain muuta. Oon maarittanu ite aina paivamaaran noihin ja silti sinne hyppaa jotain muuta :D eli toistaseksi siis kaikki blogissa nakyvat tekstien paivamaarat nayttaa olevan paivan jaljessa, mita oikeesti pitais :)

En oo vielakaa saanu uusia kamppiksia. Tai eilen illalla sinne tuli 2 tyttoa, mutta ne oli jo nukkumassa ku tulin takas (hostellin omasta) leffateatterista ja lahtivat aamulla kuuden aikaan, joten en sitte saanu niista uusia kavereita. Ennen leffaa eilen juttelin parin norjalaisen tyton kanssa jotain, mutta olivat molemmat tosi hiljasia ja ujoja, joten keskustelu oli vahan haastavaa :D Ovat myos taala Work&Travelin kautta ja olivat samassa orientaatiossa mun kanssa maanantaina.

Nyt kello on vasta 11, joten en oo viela paljon mitaan ehtinyt tanaan tehda, mutta suunnitelmissa olis Botanic Gardenin koluaminen (lisaa!). Eilen tallustelin ympari Botanicia ja nain jonku ihme lintuparven, jonka ymparilla ihmiset tollisteli. Katoin ensin, et jtn arsyttavia lokkeja siela, mutta sit ku menin lahemmas niin sehan oli papukaijaparvi! Tai mita kakaduja nyt lieneekaa, en tunnista lintuja :D Jotku ihmiset ruokki niita, vaikka siela puistos oli kylla ympariinsa kyltteja, et ala ruoki lintuja. Mut ne tuli hakemaan ruokaa kadesta ja istu kasivarrelle. Se oli kylla kieltamatta ihan hauskan nakosta.

Kysyin myos Abilta ja talta toiselta tytolta, jotka mainitsinkin jo eilen, etta jos lahtisivat syomaan illalla/iltapaivalla. Pyysivat eilen mua keskustaan johonkin clubille, mutta olin totaalisesti liian vasynyt lahteakseni, mut olis kylla mahtava niitaki naha uudestaan :)

Eilen myos sain buukattua ne lennot Cairnsiin. Eli lennan lauantaina kolmen aikaan ja oon perilla sitte kuuden jalkeen. Haluaisin kylla ihan hirveesti menna sinne sukelluskurssille, mutta taytyy viela miettia. Ensin suunnittelin, etta tekisin Cairnsis jonku aikaa toita, ennenku meen kurssille, mutta siela on kuulemma sadekaudet alkamassa ja nyt jo ollu jtn myrskyja ja haluun siis pois alta :D Mietityttaa vaan, et jos en sitte saakaan toita, ku ensin oon torsanny 800AUD kurssiin.. Mut olishan se mahtavaa :)

Huomenna aattelin menna kaymaan Sydneyn Akvaariossa, vaikka maksaakin vahan, mutta tarviin kylla vakavissaan jotain aktiviteettia tanne :D ku ei viitti kaupoissakaa kierrella, ku tulee pian ostettua jotain turhuuksia :D Taala on kylla ihania kauppoja, mista varmasti loytais kaikenlaista. Ja loistavaa on, etta ei nay ensimmaistakaa H&M tai Seppalaa tai Gina Tricotia yms yms. ja niita kun nakyy Euroopassaki ihan jokapaikassa missa oon kayny. Mahtavaa olla jossain, missa on ihan eri liikkeita :) (Miinuspuoli vaan on, ettei siis oo sita rahaa shoppailla :D) Voin sitte kuluttaa kaikki loput rahat ostoksiin ja tuliaisiin just ennenku lahen kotiin :D
 Mut huomenna lisaa! :)