tiistai 12. huhtikuuta 2011

Alice Springs, Red Centre & Melbourne

Nyt on kylla hurahtanu aika taas hurjan nopeesti ja paljon ehtiny tapahtua siita kun viimeksi kirjottelin tanne. Matkustaessa aina menee paivat niin nopeesti ettei aina oikeen ehtisi istua koneella riittavan pitkaan blogia kirjottaakseen :)

Nyt on kuitenkin sitte jo takana Australian tunnetuimman outbackin maisemat ja melbournenkin kanssa ollaan jo tehty tuttavuutta pari paivaa. Alice Springsista en oikein tykanny, kuten jo alunperin arvelinkin. Pieni ja ruma outback "kaupunki", missa ei ole mitaan tekemista, eika ensimmaistakaan kaunista paikkaa. Kyllahan nama maisemat on jo nahty ihan riittavasti aikasempien outback kokemusten kanssa. Alice Springs muistutti aikalailla Mt. Isa:a, ainoastaan ilman kaivoksia.

Mutta the Rock Tour! Tour sinansa ei ollut niin erikoinen, en ymmarra miks kaikki hehkuttaa sita, luulen, etta olisin ollut ihan yhta tyytyvainen minka tahansa tour-operoijan kanssa, mutta ne Maisemat!! Ensimmaisena paivana tehtiin n. 7km patikka Kings Canyonissa. Pitihan sita tietenkin taas kavuta korkealle, joten olin vaihteeksi ihan kirkkaanpunainen. Ei tuo liikunta noissa lampotiloissa oikein ole luotu mulle, mutta paikka oli ehdottomasti sen arvoinen :) En osaa oikein kuvailla niita maisemia, mutta laitan kuvia sitten kun taas paasen kameran kanssa koneelle. Luultavasti siis sydneysta, missa on ilmanen netti :)
Ensimmainen yo nukuttiin tahtitaivaan alla keskella karjatilaa, eli siis keskella ei mitaan. Ei juoksevaa vetta, eika vessoja. Mielenkiintoinen kokemus henkilolle, joka ei nyt ihan niin hirveasti tuosta leirielamasta piittaa! Mutta taivas oli kaunis. En oo varmaan missaan nahnyt niin upeeta tahtitaivasta. Siina sita iltasaduksi katseltiin Milky Way:ta ja Southern Cross:ia.
Seuraavana paivana patikoitiinkin sitte Kata Tjuta:lla (Valley of the winds) ja upeat oli maisemat siellakin. Kuvia seuraa :)
Paivan paatteeksi sitten vihdoin saavutettiin Uluru (Ayers Rock), minka takia koko Red Centreen hakeuduinkin! Tuntui jotenkin huikean taianomaiselta todellakin olla paikanpaalla ja nahda omin silmin ne maisemat, mitka on nahnyt satoja kertoja kuvista. Tosin tietenkin alue oli taynna turisteja ja Base Walk:lle oli rakennettu oikea kavely(hiekka)katu, mika oli hienoinen pettymys. Mutta jokatapauksessa kivi kaikessa komeudessaan oli huikea naky! Ja tietenkin illalla katseltiin auringonlasku ja Ulurun varien vaihto (ja se todellakin vaihtaa varia auringon laskiessa!!). Seuraavana aamuna palattiin viela look out-paikalle katselemaan myos auringonnousu.

Vaikka reissu australian tunnetulle ikonille oli uskomaton kokemus, oli paluu Melbourneen myos mahtava! En olisi kestanyt niita karpasia enaa sekuntiakaan ja kaupungin vilina on ihan viihdyttavaa niin monien pikkupaikoissa vietettyjen viikkojen jalkeen. Melbournessa vaan on KYLMA! Pitaa varmaan ostaa lamminta vaatetta hieman enemman, koska Sydneyssa ei ole luultavasti paljoa taman lampimampaa :) Talvikengat on kyllakin jo hankittu, mutta toivon, etten sentaan niita tarvitse ennen ensi talvea Suomessa! :D

Seuraavaksi suuntana olisikin sitten ostoskeskus! Eilen kaytiin katsastamassa Queen Victoria Markets ja olihan siela kaikenlaista kraasaa myynnissa, mutta ei tarttunut ihan hirveasti kuitenkaan mukaan. Yhden tuliaisen ostin ja tosiaan ne kengat.. :D Nyt vuorossa on sitten outlet-shopping! Viimeiset 2 vko:a menossa!

2 kommenttia:

  1. Voi, Uluru kuulostaa hienolta! Tulee mieleen muumien väriä vaihtava kuningasrubiini ^^ Hih!

    VastaaPoista
  2. Joo ja arvaa mita mun kamera teki!! Calibroi mun muistikortin omia aikojaan ja menetin kaikki kuvat ulurusta!!!!!! Ma en edes tieda miten tolla kameralla calibroidaan kortti ja se teki sen ihan ite!! Yhyyyy!!

    VastaaPoista