maanantai 27. joulukuuta 2010

Coolangatta

Nyt on pari paivaa vietetty Coolangatassakin. Paikka olis mukava ja taynna ihania rantoja, mikali vaan ei satais vetta kaiken aikaa. Valitettavasti vesisade on vahan pilannu tunnelmaa. Ovat kuitenkin onneksi luvanneet vaha parempia ilmoja torstaista alkaen. On outoa olla taas yksin, kun oon nyt viikon reissannu Monan kanssa ja koko ajan ollu seuraa. Viime viikko oli hauska, joskin hyvin vasyttava, kun valvottiin myohaan joka paiva, mutta onneksi nyt vesisateessa ei oo ollu kauheesti muuta tekemista ku nukkua, joten on saanu vaha niitaki univelkoja pois.
Ennenku tulin tanne kuvittelin, etta Coolangatta on tosi pieni paikka, koska lonely planetin mukaan paikkakunnalla on vaan n. 5000 asukasta. Ja kyllahan taa periaatteessa onki pieni paikka, mutta en vaan tajunnu sita, etta Coolangatalla ja Tweed Headsilla on kaytannossa yhteinen keskusta ja kaupunkien raja menee keskella kaupunkia. Ja Tweed Headsissa onkin sitte jo n. 50 000 asukasta. Hauskaa on myos se, etta Coolangatta on osa Queenslandia, mutta Tweed Heads onkin jo NSW puolella, eli Tweed Headsin puoli on myos tunnin edella ajassa talla hetkella.
Suunnitelmissa olis kokeilla surffausta taala, rannat kun on kuulemma maailmankuuluja surffauspaikkoja, vaikkei oikein kukaan tunnu ees tata paikkaa tietavan ainakaan backpackereiden keskuudessa. Seuraavaksi vaan pitais loytaa surffikoulu, jossa naita alottelijoitten tunteja antaisivat ja eikun opetusta varaamaan. Vesisadekaan ei noissa vesiaktiviteeteissa niin haittaa, kun kastuu siina kuitenkin, vaikka olishan se mukavampaa ja lampimampaa, mikali aurinko paistaisi. Mutta taidan varata tunnin torstaille, jos silloin olisi jo paremmat mahollisuudet hyvaan saahan. Jotain ohjelmaa taytyy kuitenkin tahan viikkoon saada, koska muuten aika kay taala hyvin pitkaksi. Ja alle kahen viikon paasta saanki jo sitten Suomi-vieraita, enka mitenkaan jaksaisi odottaa! :)

2 kommenttia:

  1. onpa jännä tuo aikarajajuttu, että eri vyöhykkeet! :D Ah ja voi, surffaus ois varmasti mieletöntä, vaikka varmasti myös mielettömän vaikeaa toisaalta! haluisin koittaa kyllä joskus :)

    VastaaPoista
  2. No oikeestaan ne on samalla aikavyohykkeella, mutta NSW on kesaaika, mita ne taas ei tunne QLD ja siita johtuu toi ajan muutos :D mutta se on kylla hassua. Mutta voin juhlia uuttavuotta 2 kertaa! Ensin NSW puolella ja sitte vaan kavella parisataa metria ja juhlia sita QLD:ssa :D

    VastaaPoista