maanantai 27. joulukuuta 2010

Coolangatta

Nyt on pari paivaa vietetty Coolangatassakin. Paikka olis mukava ja taynna ihania rantoja, mikali vaan ei satais vetta kaiken aikaa. Valitettavasti vesisade on vahan pilannu tunnelmaa. Ovat kuitenkin onneksi luvanneet vaha parempia ilmoja torstaista alkaen. On outoa olla taas yksin, kun oon nyt viikon reissannu Monan kanssa ja koko ajan ollu seuraa. Viime viikko oli hauska, joskin hyvin vasyttava, kun valvottiin myohaan joka paiva, mutta onneksi nyt vesisateessa ei oo ollu kauheesti muuta tekemista ku nukkua, joten on saanu vaha niitaki univelkoja pois.
Ennenku tulin tanne kuvittelin, etta Coolangatta on tosi pieni paikka, koska lonely planetin mukaan paikkakunnalla on vaan n. 5000 asukasta. Ja kyllahan taa periaatteessa onki pieni paikka, mutta en vaan tajunnu sita, etta Coolangatalla ja Tweed Headsilla on kaytannossa yhteinen keskusta ja kaupunkien raja menee keskella kaupunkia. Ja Tweed Headsissa onkin sitte jo n. 50 000 asukasta. Hauskaa on myos se, etta Coolangatta on osa Queenslandia, mutta Tweed Heads onkin jo NSW puolella, eli Tweed Headsin puoli on myos tunnin edella ajassa talla hetkella.
Suunnitelmissa olis kokeilla surffausta taala, rannat kun on kuulemma maailmankuuluja surffauspaikkoja, vaikkei oikein kukaan tunnu ees tata paikkaa tietavan ainakaan backpackereiden keskuudessa. Seuraavaksi vaan pitais loytaa surffikoulu, jossa naita alottelijoitten tunteja antaisivat ja eikun opetusta varaamaan. Vesisadekaan ei noissa vesiaktiviteeteissa niin haittaa, kun kastuu siina kuitenkin, vaikka olishan se mukavampaa ja lampimampaa, mikali aurinko paistaisi. Mutta taidan varata tunnin torstaille, jos silloin olisi jo paremmat mahollisuudet hyvaan saahan. Jotain ohjelmaa taytyy kuitenkin tahan viikkoon saada, koska muuten aika kay taala hyvin pitkaksi. Ja alle kahen viikon paasta saanki jo sitten Suomi-vieraita, enka mitenkaan jaksaisi odottaa! :)

perjantai 24. joulukuuta 2010

Joulu ja Byron Bay

Tana vuonna jouluaatto meniki vaha erilaisissa tunnelmissa, mita kotona. Koko aamupaiva oltiin masentuneita ja haluttiin vaan kotiin. Ja tama patee jotakuinki kaikkiin kenen kanssa juttelin. Noin kuuden aikaan meijan oli tarkotus ruveta kokkailemaan, mutta keittio oli niin taynna, etta sinne ei mahtunu sekaan, joten lahettiin yhteen pubiin, missa kaksi tanskalaista poikaa soitti kitaraa. Oli ihana paasta kuuntelemaan vaha livemusiikkia vaihteeksi, kun ei taala tule kauheesti konserteissa kaytya. Kun ne pojat lopetteli keikkansa, me tultiin takas hostellille tarkotuksena kokata, mutta keittio oli edelleen tupaten taynna, joten ei muuta ku odottelemaan. Loppujen lopuksi kokkaamaan paastiin sitte josksu yhdeksan aikaan, mutta saatiinpa kuitenkin lopulta ruokaa. Ruuan jalkeen lahettiinki muutamien ihmisten kanssa ulos juhlimaan joulua. Eli jotakuinki erilainen joulu! Eika joulu muutenkaan tunnu joululta, kun ei edes lumiukkoa nahny, mutta ens jouluna onneks oon kotona ja tuleehan naita jouluja. Taman paivan ohjelmasta ei viela ole varmuutta, mutta eikohan sita joulua tanaankin jotenki juhlita. Mutta tanaan meen kylla ajoissa nukkumaan ja huomenna sitten vaihtuis paikka ja suuntana Coolangatta.

Byron Bay itessaan on kiva paikka, jossa vallitsee melko rento fiilis. Oli tarkotus menna Nimbiniinki kattomaan ihan kunnon hippimeininkia, mutta ei oikeen paivat riittany. Ja taala on jokatapauksessa satanu joka paiva, joten ei se olis niin hirveen hauskaa edes ollukaa vesisateessa. Ilmat jouluna olis tosiaan voinu olla vaha paremmat, nii olis paassy nauttimaan rannoista yms. Hostellilla istuminen on nimittain melko puuduttavaa, kun sita tekee 4 paivaa.

Mutta hyvaa joulua sinne Suomeen! Lampoasteet ja lumisuus on hieman eri tasolla, mutta siitahan se joulun tunnelma tulee!

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

(Brisbane), Surfers Paradise ja Byron Bay!

Viimeset paivat Brisbanessa meni suhteellisen hitaasti, koska sato vetta lahestulkoon koko ajan, eika oikein voinu teha mitaa. Tapasin Brisbanessa Monan, johon tutustuin jo Cairnsissa ja koska meilla oli samanlaiset suunnitelmat paatettiin matkustaa hetken aikaa yhdessa. Eli maanantaina loydettiinki sitte kyyti Surfers Paradiseen ja saastettiin vaha rahaa, kun ei tarvinnu maksaa bussilippua.
Surfers Paradise oli itseasiassa aika kiva paikka, vaikka monet on sanonu, ettei oo mitenkaa kummonen. Rannat oli kauniita ja noi kaks paivaa jopa saatiin aurinkoista keliaki. Kauheesti ei ollu kyllakaan aikaa rannalla makoilla, koska ensimmaisena paivana piti menna tekemaan ruokaostoksia aika kauas ja jumitettiin sitte siela ostoskeskuksessa ja toisena paivana piti taas hoidella asioita. Oon myos huomannu, etta yksin matkustaminen on huomattavasti helpompaa, koska saa tehda ihan mita ite huvittaa. Asiat tuntuu etenevan huomattavasti hitaammin kun pitaa elaa jonku muun tahtia. Ite ku oon tottunu heraamaan suhteellisen aikasin ja hoitamaan kaikki asiat pois alta, etta saa sitte loppupaivan tehda rauhassa mita huvittaa.
Yoelama Surfersissa ei kyllakaan ollu niin hyva, mita kaikki hehkuttaa. Ensimmaisena iltana oltiin kalliissa, pinnallisessa ja tupaten taydessa yokerhossa, missa soitettiin huonoa musiikkia. Luulenpa, etta toi kertooki kaiken.. :D Ja seuraavana iltana oli backpackereiden joulubileet, mutta porukka oli ihan hirveessa kannissa, koska viinaa sai halvalla ja paikka itessaan oli melko tylsa. Sielta lahettiinki jo joskus puolen yon aikoihin pois.
Eilen sitte saavuttiin Byron Bayhin, mika vaikuttaa tosi mukavalta paikalta. Ihmiset on rentoja, eika taa oo mitenkaa pinnallinen paikka. Taysin erilainen verrattuna Surfers Paradiseen. Saa vaan voisi olla parempi, kun kerran olis mahdollisuus viettaa aikaa pitkilla hiekkarannoilla. Valitettavasti taala sataa vetta ja ovat kuulemma luvannu vesisadetta koko viikoksi. Toivottavasti ennusteet on vaarassa, koska olis mukava saada kaunista ilmaa. Lisaksi joulunaika vahan masentaa, koska olisin niin paljon mieluummin kotona perheen kanssa. Valitettavasti se nyt ei kylla oo vaihtoehto. Mutta toivotaan nyt sentaan ees sita auringon paistetta, nii ei tarvii sisatiloissa kykkia!

maanantai 13. joulukuuta 2010

Viimeset paivat Wintonissa ja uusi alku Brisbanessa!




Nyt oonki sitte jo taas suurkaupungin vilskeella ja puhelinki toimii taas. Ihmeen vapauttavaa kylla elaa 9 viikkoa ilman puhelinta. Voin suositella kaikille muilleki, kokeilkaa ihmeessa! :D

Viimenen viikonloppu Wintonissa meni juhlatunnelmissa. Lauantaina leipomon tytot vei mut vaha ulos juhlimaan ja sunnuntaina oliki sitte joulupirskeet hotellilla. Oli paukkukarkit ja juhlahatut yms. Ja aussiBBQ. Viimenen kunnollinen ateria taas vahaan aikaan!

Eilen sitten hyppasin bussiin ja vaivaset 20h myohemmin saavuin Brisbaneen. Hostelli loyty vaivoitta, mutta maksaa kylla vahan liikaa. Varasin nyt vaan 2 yota ja katotaan sitte, mihin matka jatkuu sen jalkeen. Saatan vaihtaa halvempaan hostelliin. Ensimmaisen tutunkin Cairnsista tapasin tassa 15minuuttia sitte ja taidan haastatella, mita on suunnitelmissa tanaan, jos vaikka sais seuraaki paivalle/illalle :) Ja ostoksille santasin tieten kans heti ku mahollista. Kaikki vaatteet tuntuu olevan niin kulahtaneita, etta oli ihana paasta ostamaan vaha jotain pienta nattia. Nyt voi sitte niita vanhoja kulahtaneita heittaa menemaan jo.

Nautin kylla taas kaupungissa olosta! Taidan kuitenki olla enemman kaupunkilainen ku pikkukylan tytto. Taala on sentaan jotain tekemista! Eika ilmakaa oo ihan niin kuuma, vaan ihan mukavan natti ja lamponen. Talla hetkella ei sada, mutta tulvat on aiheuttanu ongelmia ympari Queenslandia, mutta toivotaan, etta ne murheet olis jo ohi. Tulivat sateet kuulemma etuajassa tana vuonna. Onneks sentaan paasin pois Wintonista, eika tarvinnu jumittaa siela tulvien takia!

Ja nyt voi sitte alkaa taas paivitella tata blogiaki, ku on taas jotain kirjotettavaa!