keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Noosa

Nyt on suomi-vieraat saapuneet ja alkumatka on suoraan sanottuna ollu katastrofaalinen! Ensin jaivat jumiin Kiinaan ja joutuivat olemaan yon siela, joten kun sitten sunnuntaiaamuna paasivat australiaan asti, jouduttiin heti hyppaamaan bussiin ja tulemaan Noosaan. Hostelli Noosassa oli loistava. Meilla oli kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa oli oma keittio ja omat kylpparit, joten saatiin olla ihan kaikessa rauhassa. Mutta vettahan taala satoi ja tulvat uhkasi. 2 ensimmaista paivaa satoi kaatamalla vetta, eika paasty Australia Zoo:hon, koska paikka oli tulvien takia suljettu. Tiistaina kuitenkin lahdettiin paivareissulle Fraserille. Olihan siela ihan kaunista ja Lake McKenzie oli todellaki kaiken sen hehkuttamisen arvonen paikka, mutta ei se saari ainakaa noin paivareissulla ollu mun lempparipaikkoja australiassa, vaikka kaikki aina kauheesti kehuu Fraseria ja kuinka se on kaunein paikka, missa ovat olleet! Ja lisaksi tourin aikana oli vahan liian paljon 4WD auton kyydissa istumista kuoppasilla teilla. Ennemmin olisin menny suorempaa tieta ja nauttinut jarvesta pidempaan, mutta onpahan nyt tuo maailman suurin hiekkasaari nahty. Fraserilla nahtiin myos hieman auringonpaistetta, vaikka rannikolla oli satanu lahes koko paivan.

Tulvat sitten tosiaan pilas koko alkumatkan, silla Brisbane on suljettu ja jouduttiin muuttamaan suunnitelmia melko rankasti saiden takia. Eli tanaan nyt lennetaan sitten kalliilla hinnalla Perthiin, mutta ainakin auringonpaistetta pitais olla luvassa. Toivottavasti ei sitten siela lannessa ala ne maastopalot kiusaamaan. Naistakin kun vahan varoitellaan. Onneksi kuitenkin nyt paastaan pois nailta tulva-alueilta. Lento on suoraan Sunshine Coastin lentokentalta, eli ei tarvii edes yrittaa Brisbaneen asti.

Eilen hoidettiin loput kaytannon asiat kuntoon. Viela on selvittamatta, etta pystyvatko kaverit muuttaa lennot Suomeen lahtevaksi suoraan Perthista, ettei tarttis sitten enaa takas sydneyyn lentaa. Mutta toivotaan nyt, etta loppumatka menee suunnitelmien mukaan, eika lisaa vastoinkaymisia tule.



1 kommentti:

  1. Hienoa että oot kunnossa ja että vieraatkin pääsivät perille! Täällä on saanu miettiä että missä sä siellä oot kun joka paikasta tulee kauheita uutisia hirmu tulvista, ne kuvat on kyllä jotain järkyttävää! :( Ihan kamala aatella jos ite ois tossa tilanteessa niinku ne jotku paikalliset kenen talot on pilalla..

    Hei jos sulle lähettää kirjeen ni lähetetäänkö se siihen osoitteeseen minkä kerran annoit, ja se järjestö sitten edelleenlähettää sen sulle vai onko sulla joku uus osoite nyt?

    VastaaPoista