tiistai 25. tammikuuta 2011

Perth


Nyt oon viettany kauniissa Perthissa jo pari viikkoa ja viime lauantaina hyvastelin suomi-vieraat, jotka hyppas koneeseen kohti Sydneya ja takasi kotiin. Sen jalkeen onki ollu vaha haikee olo ja kun ei itekaan ole viela terveimillaan, niin ei oikeen oo voimia tehda mitaan. Vahan on iskeny sellanen fiilis, etta ei se nyt niin kauheesti haittais, vaikka aiemmin kotiin meniski. Ja jos ei toita ala kohta loytymaan, niin kotiin lahto on edessa yllattavankin pian. Perthissa tyotilanne on huono, koska niin monet on siirtyny itarannikolta tanne. Itse lahden huomenna pari tuntia junalla etelammas paikkaan nimelta Bunbury ja yritan loytaa toita sielta. Asuminenkin siela on halvempaa, joten jos ei toita loydykaan, niin saastan silti enemman rahaa, mita Perthissa.

Kavereitten kanssa reilu viikko Perthissa meni nopeasti! Ite suurimmaksi osaksi kylla jouduin maata motellilla, koska oli korkea kuume, eika jaksanu tehda mtn. Mutta paasin kuitenkin niitten mukaan Zoo:hon ja Swan Valleyn viininmaistelu kierrokselle, mika oli kylla ihan hintansa vaarti. Ja sanomattakin on selvaa, etta kyllahan sielta muutama viinipullokin tuolle porukalle tarttui mukaan, mita sitten yhdessa motellilla maisteltiin.

Vieraiden lahdon jalkeen olen sitten tosiaan lahinna yrittany edelleen levata ja parantaa itteani tasta inhottavan sitkeesta taudista (pelkaan, etta on jtn muutakin kun tavallista flunssaa!). Sunnuntaina vietin paivan Kings Parkissa, missa kaverit oli picnicilla jo silloin ku ite makasin kuumeessa kampilla. Olihan se ihan hieno puisto ja hyvat nakymat kaupunkiin. Sai hyvia kuvia Perthista. Muuten paivat onkin sitten kulunu kaytannon asioita hoidellessa ja lepaillessa. Bunburyssa alkaa sitten todellinen tyonhaku!

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Noosa

Nyt on suomi-vieraat saapuneet ja alkumatka on suoraan sanottuna ollu katastrofaalinen! Ensin jaivat jumiin Kiinaan ja joutuivat olemaan yon siela, joten kun sitten sunnuntaiaamuna paasivat australiaan asti, jouduttiin heti hyppaamaan bussiin ja tulemaan Noosaan. Hostelli Noosassa oli loistava. Meilla oli kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa oli oma keittio ja omat kylpparit, joten saatiin olla ihan kaikessa rauhassa. Mutta vettahan taala satoi ja tulvat uhkasi. 2 ensimmaista paivaa satoi kaatamalla vetta, eika paasty Australia Zoo:hon, koska paikka oli tulvien takia suljettu. Tiistaina kuitenkin lahdettiin paivareissulle Fraserille. Olihan siela ihan kaunista ja Lake McKenzie oli todellaki kaiken sen hehkuttamisen arvonen paikka, mutta ei se saari ainakaa noin paivareissulla ollu mun lempparipaikkoja australiassa, vaikka kaikki aina kauheesti kehuu Fraseria ja kuinka se on kaunein paikka, missa ovat olleet! Ja lisaksi tourin aikana oli vahan liian paljon 4WD auton kyydissa istumista kuoppasilla teilla. Ennemmin olisin menny suorempaa tieta ja nauttinut jarvesta pidempaan, mutta onpahan nyt tuo maailman suurin hiekkasaari nahty. Fraserilla nahtiin myos hieman auringonpaistetta, vaikka rannikolla oli satanu lahes koko paivan.

Tulvat sitten tosiaan pilas koko alkumatkan, silla Brisbane on suljettu ja jouduttiin muuttamaan suunnitelmia melko rankasti saiden takia. Eli tanaan nyt lennetaan sitten kalliilla hinnalla Perthiin, mutta ainakin auringonpaistetta pitais olla luvassa. Toivottavasti ei sitten siela lannessa ala ne maastopalot kiusaamaan. Naistakin kun vahan varoitellaan. Onneksi kuitenkin nyt paastaan pois nailta tulva-alueilta. Lento on suoraan Sunshine Coastin lentokentalta, eli ei tarvii edes yrittaa Brisbaneen asti.

Eilen hoidettiin loput kaytannon asiat kuntoon. Viela on selvittamatta, etta pystyvatko kaverit muuttaa lennot Suomeen lahtevaksi suoraan Perthista, ettei tarttis sitten enaa takas sydneyyn lentaa. Mutta toivotaan nyt, etta loppumatka menee suunnitelmien mukaan, eika lisaa vastoinkaymisia tule.



maanantai 3. tammikuuta 2011

Caloundra, Glass house mountains & Gardener's Falls



Nyt on jo pari aurinkoista paivaa vietetty Caloundrassa Sunshine Coastilla. Paikka on sinansa samankaltanen Coolangattan kanssa: pieni ja viihtysa rantalomakohde, mutta ei niin taynna backpackereita kuin esim. Surfers tai Byron. Rannat ei kyllakaan oo yhta pitkat, mita Coolangattassa, vaan taalla on n. 7 erillista vahan pienempaa rantaa, joista oon jo kayny pikasesti katsastamassa 2. Tanaan taidan kavella vahan pidemmalle ja tarkistamaan, etta milta vahan kauempana sijaitsevat rannat vaikuttaa ja onko nekin yhta taynna porukkaa, ku noi ihan kaupungin edustalla olevat.

Hostelli taalla on mukava, pienehko ja lepposa, missa tutustuu helposti ihmisiin. Hostellin puolesta myos jarjestetaan kaikkea pienta kivaa ohjelmaa. Eilen mentiin ensin patikoimaan Glass House Mountainsille ja iltapaivasta rentoutumaan Gardener's Fallsille. Eihan se tietenkaan rapakuntoselta Annilta ollu kauheen fiksu veto lahtea kiipeamaan vuorelle viiden hyvakuntosen saksalaisen poitsun kanssa. Putosin vauhdista heti alkumetreilla, mutta kylla maki lopulta sitten paasin huipulle asti, naama punasena ja kuolemaa tehden, mutta nakymat oli kylla huikeet ja oli se kaiken kapuamisen arvosta. Ja tulipahan ainakin paivan lenkki tehtya.

Melkeen suoraan ensimmaisesta reissusta tultua lahdettiinkin sitten viettamaan iltapaivaa naille putouksille. Paikka oli kaunis, mutta vahan liian taynna lomalaisia, kun eilen oli kuitenkin viela pyhapaiva taala Australiassa. Ja illalla oli viela pizzailta ja enhan ma voinu sitakaa sitte vastustaa, kun kerran viidella audilla sai syoda niin paljon kun vaan jaksoi. Talle paivalle onkin sitten hankittuna salaattivarmeet, eli tanaan syodaan sitten vahan kevyemmin kaiken sen eilisen roskaruuan jalkeen.

Caloundrassa suunnittelin viettavani nyt naa viimeset paivat ennen team Finlandin tanne saapumista. Mikali kelit on hyvat siirryn Brisbaneen vasta perjantaina, mutta jos lupailevat sadetta, niin taidan menna sita pitelemaan brisbaneen jo torstaina. Kaupungissa kun on aina kuitenkin vahan enemman tekemista vesisateella. Toivottavasti kuitenkin on hyvaa ilmaa ainakin seuraavat muutamat viikot, niin ei lomalaisten tarvia karsia vesisateista.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi 2011

Nyt on sitte otettu vuosi 2011 vastaan ja mukavissa aurinkoisissa olosuhteissa vaihteeksi! Paasi pariksi paivaksi jopa rannalle nauttimaan ja nahkahan siina taas palo. En vielakaa ilmeisesti osaa olla tarpeeks varovainen, vaikka sita 30 suojakertoimella varustettua rasvaa kuinka levittelee vahan valia. Keskiviikkona tosiaan tutustuin suomalaiseen Annaan hostellilla ja pari paivaa hengattiinki sitte yhdessa. Torstaina tosiaan saatiin sita auringonpaistetta, eli paastiin rannalle ja uimaan isoissa aalloissa. Sen voin kylla sanoa, etta noi virtaukset on tosiaan todella vahvat taala, eika ihmiset turhaan hossota siita lippujen valissa uimisesta, koska me uitiin koko ajan jossain vyotaronkorkusessa vedessa ja silti meinas aallot vieda mennessaan. Voin vaan kuvitella, miten haastavaa on taistella niita vastaan syvemmassa vedessa, missa ei ees jalat ylla pohjaan aallon kohdatessa.

Uuden vuoden aattona hyva saa jatkui ja Annan kanssa mentiin yhdessa surffitunnille. Nyt on kokeiltu sitakin lajia ja voin todeta, etta hauskaa oli! Mutta ehka vaikein laji, mita oon tahan mennessa kokeillu. Paasin kylla onnistuneesti seisomaan aina kun ohjaaja auttoi saamaan aallon, mutta homma meni hankalaksi, kun piti ite napata aalto, muistaa meloa, ottaa asento ja viela saman aallon aikana nousta pystyynki. Ja kaantymisen taidosta ei ole tosiaan viela hajuakaan. Se olis kylla ehka hyodyllista opetella, ettei tarttis joka kerta hypata pois laudan paalta, kun eteen bongahtaa lapsi bodyboardin kanssa tai uimari loiskuttelemaan aalloissa. Ja surffaus on myos ihan hyvaa urheilua. Seuraavana paivana oli kadet ja vatsalihakset todella jumissa, fiksuna tyttona kun tietenkin unohdin venytella siina uuden vuoden aaton tunnelmissa.

Aattoiltana nautittiin Annan ja taman englantilaisen kamppisken kanssa vahan viinia ja jatkettiin hostellin alakertaan nauttimaan lisaa virvokkeita, happy hour -hintaan tietenkin. n. kello kymmenen jalkeen sitten lahdettiin suunnistamaan Tweed Headsin puolelle, missa aika siis oli tunnin edella, joten tarkoituksena oli juhlia uutta vuotta kahteen kertaan ja onnistuihan se! Nahtiin ilotulitukset venesatamassa Tweed Headsissa, mista sitten suunnattiin Coolangattaa ja QLD puolelle rantaan katselemaan seuraavat valoilmiot. Oli omituista, kun vuoden vaihtumisesta pystyi nauttimaan rannalla istuskellen ilman toppatakkia, pipoa, lapasia, kaulahuivia yms yms. Olihan se ihan miellyttava kokemus. Ja tokihan ilta sitten jatkui hostellin baarissa, joka oli ilotulitusten aikana muuntaunut yokerhoksi. Joillakin ilta jatkui pikkutunneille, mutta itehan olen tunnetusti iltauninen, joten kaikkosin paikalta hivenen aikaisemmin. :) Mutta hauska uusi vuosi oli siita huolimatta!

Yhden paivan hengailin viela Coolangatassa, mutta valitettavasti uuden vuoden paivana alko taas sataa vetta, joten paiva meni melko lailla sisalla istuessa ja lukiessa. Iltapaivasta vesisade lakkasi, joten lahdin parintunnin kavelylenkille rannalle.

Tana aamuna sitten hyppasinkin bussiin, joka kuljetti mut Brisbanen kautta Caloundraan Sunshine coastille. Eihan taakaa matka tietenkaan ihan ongelmitta sujunu. Menin bussipysakille hyvissa ajoin puolta tuntia ennen bussin saapumista ja sain ilokseni kuulla siela istuvilta tytoilta, etta bussipysakki on NSW ajassa ja mun bussi meni jo. Muistelin kuitenkin, etta n. tunnin paasta ptais tulla toinen bussi myoskin brisbaneen, joten paatin jaada oottelemaan. Siina sitte ruotslaistyttojen kanssa pohdiskeltiin, etta noinkohan ovat nekin myohassa bussista, koska kaikki oltiin kuviteltu, etta se pysakki on viela QLD puolella. Kun mun seuraava bussi sitten tuli, ilokseni huomasinki, etta se oli oikea bussi ja olin alunperinkin ollu ihan ajallaan ja nama toiset tytot oli nahny aamun ensimmaisen Brisbanen bussin ja olettanu, etta ollaan NSW ajassa. Mutta kaikki hyvin, paasin Caloundraan ja ainakin toistaiseksi aurinko paistaa. Toivotaan, etta huomennakin on viela yhta kauniit ilmat, jotta paasee taallakin nauttimaan rannoista.

Loistavaa uutta vuotta kaikille, tehdaan siita viela parempi, kuin vuodesta 2010! :)