tiistai 19. lokakuuta 2010

Winton viikko nro: 1

Ensimmainen viikko Outbackissa on menny aika mukavasti. Ihmiset taala on mukavia ja luonnollisesti kaikki tuntee toisensa, koska paikka on niin pieni, mutta sehan nyt ei oo mitenkaa uutta mulle :)
Tyo pubissa on mukavaa. Lahinna tarjoilen olutta ja otan vastaan ruokatilauksia ja siivoilen vaha poytia. Ei mitenkaan kauheen kiireista tai rankkaa. Tyoskentelen vaan muutaman tunnin illassa, joten mulla on paivat aikaa teha mita huvittaa (eli kaytannossa oon lahinna lukenu ja kavelly ympariinsa :D). Eilen kaytiin uimassa Jo:n kanssa (hotellin toinen omistaja) ja aikomuksena olis ruveta kaymaan saannollisesti. Oli tarkotus menna tanaanki, mutta Jo vilustu vahan, joten odotetaan ainaki huomiseen.
Mutta mulle tarjottiin extratunteja leipomo/kahvilasta, joka aukee ens lauantaina, joten rupeen tyoskentelemaan siela aina pari tuntia paivalla ja sitte saan muutaman tunnin vapaata ennen illan tyovuoroa baarissa. Kuulostaa hyvalta. Saan tienattua vaha ylimaarasta ja saan jotain tekemista paiviini :D Ja tapaan vahan lisaa ihmisia sitten ku tyoskentelen myos paivasaikaan.
Tama blogipaivitys jaa kylla nyt vahan lyhyeksi ihan yksinkertaisesta syysta: taalta Wintonista ei oo kauheesti mitaan kirjotettavaa. Ensimmaisena vapaapaivanani soin lounasta Courtneyn, joka myos tyoskentelee hotellilla parina iltana viikossa, kanssa ja illallista Kevinin ja Jo:n kanssa naiden ystavan louna (illallinen oli mahtava! mm. oikeita katkarapuja ;) ), mutta siinapa taitaaki olla mun kohokohdat Winton aikana.
Ens lauantaina on horseraces (mika se nyt sitte on.. laukkakilpailu? Ei mitaa aavistusta..) etta ehka sielta sais jotain lisaa kirjotettavaa. En oo koskaa moisissa ollukkaa. On kuulemma iso tapahtuma taala ja ymmartaahan sen, jos ne kerran jarjestetaan Wintonissa vaan pari kertaa vuodessa. :)

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kuvia Magnetic Island

 Opossumi keittiossa :) Magnetic Island

 Magnetic Island



 Miks taa on taala toisenki kerran :o No olkoon.


Kuvien lisaaminen talla netilla tuntuu taas olevan niin hidasta tanne bloggeriin, etta yritan teha sen sitte ku on vaha nopeempi yhteys kaytettavissa. Mutta tassa muutama Maggielta :)

maanantai 4. lokakuuta 2010

Whitsunday Sailing

Tama oli kylla todellakin hintansa arvonen reissu! Sunnuntaina ku lahdettiin saa oli vahan harmaa, mutta ei kuitenkaa onneks satanu reissun aikana vaikka sateita olivatki vaha lupailleet. Lahdettiin purjehtimaan kohti Whitsundaysia. En muista kyllakaa mika oli ensimmaisen saaren nimi, jonka poukamaan pysahdyttiin snorklaamaan. Paikan nimi oli Fish Bay. Ite en sukeltanu viela siella, koska olin saanu vinkin Travel Bugsin tytsyilta, etta jos tekee vahemman sukelluksia, niin kannattaa skipata ensimmainen paikka. Niinpa siis vaan snorklasin siela, mutta kylla se olikin aika hieno snorklauspaikka. Paljon varikkaita kaloja ja korallia. Ilma oli tosin vahan kylma, joten meinasin paleltua sinne veteen. Lisaksi markapuku oli paljon ohuempi, mita kaytettiin Cairnsissa, joten meinas valilla olla vaha viileeta, vaikka Cairnsissa ei ollu mitaa onglemia.

Seuraavana aamuna sitte hilattiin ittemme Whitehaven Beachille. Uskomattoman kaunis valkonen hiekkaranta. Hiekka oli todella pehmeeta ja hienojakosta. Laitan kuvia tasta myohemmin ku paasen taas sellasen koneen aareen, missa se on sallittu. Ite en menny uimaan siela vaan nautin vaan kauniista rannasta. Whitehavenin jalkeen suunnattiinki sitte seuraavalle sukelluspaikalle, missa paatin sitte iteki sukeltaa. Paikan nimi oli Mantaray Bay, mutta valitettavasti ei nahty ensimmaistakaa Mantarayta. Yritettiin kylla kauheesti toivoa niita, mutta ei ne suostunu talla kertaa meille nayttaytymaan. (eika muuten muillakaa sukelluskerroilla).
Mutta seuraavalla sukelluksella nahtiin kylla mielettoman iso Marbleray. Leveytta oli varmasti reilusti yli metrin. Nahtiin myos paljon kilppareita ja muutamia muita mielenkiintosia elukoita :) Sukeltaminen on kylla niin oma maailmansa! Mutta kallis harrastus se on.. Alunperin oli tarkotus teha vaan 1 sukellus, mutta paadyinki sitte kolmeen. Mutta onneks on tyopaikka, niin voin menna sinne tienaamaan rahaa :D

Tanaan saavuttiin takaisin satamaan 11 maissa, joten taa paiva oli melko lyhyt. Vaan yks aikanen sukellus ja sitte purjehdittiin takasi. Illalla tarkotus olis menna istumaan paikalliseen kuppilaan purjehdusporukan kanssa. Ja huomenna sitte ysilta hyppanki bussiin, joka kuljettaa mut takasi Townsvilleen. Vietan siela 2 yota ja jatkan perjantaina matkaa kohti outbackin seikkailuja, eli siis Mount Isaan. Meen ihan mielellaan tekemaan vahan toita vaihteeksi, ihan siis muutenkin ku vaan rahan takia. Tan kaiken lomailun jalkeen tuntuu, etta tarvii hetkeksi jotain pysyvyytta elamaansa. En oo ollu nain pitkalla yhtajaksosella lomalla varmaan viiteen tai kuuteen vuoteen ja tottapuhuen kaikki taa matkustelu ja uusien asioiden kokeminen voi olla melko uuvuttavaa :D Tarviin vaha lepoa valilla. :D

perjantai 1. lokakuuta 2010

Airlie Beach

Ennen ku alotan jorinoinnin Airlie Beachista haluan viela lisata, etta itseasiassa Townsville ON aika natti ja kiva paikka! Ennenku mun bussi lahti Airlielle, mulla oli muutama tunti aikaa hengailla Townsvillessa ja kavelin sitte rantaan ja sehan on todella kaunis kaupunki. Voisin jopa sanoa, etta viihtyisin siela paremmin mita Cairnsissa. Ihana ranta ja Townsville on myos isompi ku Cairns, eika siela oo laheskaan niin paljo turisteja. Lisaksi juttelin lautalla Maggielta Townsvilleen paikallisen miehen kanssa ja tama sitte keras rahat sailytyslokeroista yms, joten sain rinkan sailytykseen ilmaseksi, koska han ystavallisesti katteli lokeron mulle. Ei sitte tarvinnu siitakaan murehtia :) Muuten olis maksanu jotain 6aud sekin lysti..

Mutta sitte Airlie Beach. Ei itseasiassa oo mitenkaan hirveen erikoinen paikka. Pieni ja taynna turisteja tamaki kolkka, mutta huomenna meen Whitsundaysille ja odotan sita kylla jo innolla. Tanaan sataa vetta, mutta toivon, etta saa huomenna olis parempi.. Koska muuten ei kauheesti kylla voi nauttia reissusta veneella, koska ei oikeestaan voi teha mitaa, ku ei voi olla ulkona ja ei pysty nauttimaan rannoista yms, jos koko ajan sataa ja on kylma. Mutta senhan nakee sitte huomenna. Ja ainaki paasen sukeltamaan.

Torstaina olin liian vasyny tekemaan mitaan, joten nyhvasin vaan suurimman osan ajasta hostellissa ja menin ajoissa nukkumaan. Hostelli on onneks siisti, niinku YHAt yleensaki. Enka oo loytany bed bugseja mun sangysta. Onneksi! Toivottavasti ei myohemminkaa tarvii. Eilen menin ulos mun kahen kamppiksen ja niiden reissupoppoon kanssa. Oli kylla mukavaa, mutta nyt onki sitte vaha vasyny olo. Mutta saattaa kylla myos toi ilma vaha masentaa, ku ei oikeen oo mitaa tekemista sateella.

Tama nyt oli tallenen pikapaivitys, ku ei kauheesti oo mitaa erikoista kerrottavaa. Taala Airliella ei tosiaan tapahdu ihan hirveesti mitaa. Taa on lahinna paikka, mihin ihmiset tulee vaan bilettamaan ja nahdakseen Whitsundaysin. Mutta Whitsundaysia varten maki tanne tulin ja sen jalkeen suuntaanki sitte takas Townsvilleen ja kohti Mount Isaa ja Wintonia. Kirjottelen lisaa Whitsundaysin jalkeen. Toivottavasti pian saan taas koneen, missa voi laittaa kuvia, niin saa vahan eloa taas :) Ainii.. ja nyt oon myos nahny koalan :) Se kyllaki nukku, mutta oli se sopo! Maggiella siis, kun kaveltiin Fortsiin. Sain siita kylla kuvan, mutta mun kamera kun ei oo kauheen hyva, ni en saanu tsuumattua tarpeeks lahelle. Mutta ainaki voin sanoa, etta siela on koala :D